Сім голів для настрою. Кілька вражень від матчу Україна – Албанія

Сім голів для настрою. Кілька вражень від матчу Україна – Албанія

Укрінформ
Збірна України зіграла останній офіційний матч перед стартом Євро-2016. 

В італійському Бергамо наша команда зустрілась з іншим учасником чемпіонату – збірною Албанії і перемогла 3:1.

Гра мала відповісти на кілька питань щодо готовності «синьо-жовтих» до турніру. Окрім настрою та фізичного стану, нас цікавили і кадрові рішення головного тренера Михайла Фоменка. Адже з впевненістю можна сказати, що основний склад сьогодні – це, швидше за все, і є остаточний вибір тренерського штабу на стартову одинадцятку у першому матчі Євро-2016 проти Німеччини 12 червня.

Рішення Фоменка зі складом на Албанію зняли одразу кілька питань.

По-перше, П'ятов залишається основним воротарем збірної, незважаючи на невдалу гру та помилки проти Румунії. По-друге, на правому фланзі захисту гратиме Федецький, а не Бутко, який нібито мав кращий вигляд проти тих же румунів. По-третє, тріо в центрі півзахисту на 99% матиме вигляд Сидорчук – Степаненко – Гармаш. Нарешті, головною фігурою в атаці залишається Зозуля, а Селезньов є першим кандидатом на вихід з лави запасних.

За змістом матч з Албанією був мало схожим на товариський: багато боротьби, багато жорстких стиків, багато фолів. На щастя обійшлося без травм.

По суті гри до збірної є кілька зауважень. Щойно забивши, футболісти починали програвати середину поля і дуже притискалися до власних воріт. На Євро-2016 німці та поляки нам цього не подарують. Забагато програвали і на стандартах. Насамперед у повітрі. Також нам багато щастило. Особливо у другому таймі. Якби албанці мали більше класу, ми б пропустили більше ніж один м’яч. Навряд чи кредит везіння Україні продовжать і на чемпіонаті. Тому розбір помилок у захисті – першочергове завдання тренерського штабу.

Позитивні моменти. Другий матч поспіль ми забиваємо на початку другого тайму. Це ознака того, що в збірній напрацьовували подібний наступ після перерви. Усі гравці, що вийшли у другій половині гри, підсилили команду. І Бутко, і Селезньов, і Коваленко із Зінченком. Останні 20 хвилин «синьо-жовті» зіграли у свій улюблений футбол – відбір та швидкі контратаки. І головне, 7 голів у двох останніх матчах – факт, який підняв настрій вболівальникам та підняв самооцінку футболістам. Є варіанти у завершенні атак, є швидкість, є оригінальні ходи. Хочеться, аби це нікуди не зникло після 12 червня.

Фото: euro2016.ffu.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-