Олімпіаду закликають перенести через вірус Зіка

Олімпіаду закликають перенести через вірус Зіка

Укрінформ
Олімпійські ігри, які мають пройти в Ріо-де-Жанейро, 150 медичних експертів та науковців світу закликають перенести на інший час або в інше місто через загрозу поширення вірусу Зіка.

Про це йдеться в листі до Всесвітньої організації охорони здоров'я, оприлюдненому на сайті RioOlympicsLater.org.

"Бразильський штам вірусу Зіка шкодить здоров'ю у раніше не бачений наукою спосіб. 500 тисяч іноземних туристів з усіх країн наражаються на непотрібний ризик через Ігри: вони можуть отримати цей вірус, повернутися з ним додому, де він пристосується до місцевих умов", - йдеться у тексті листа.

Експерти не поділяють поширену думку щодо того, що таку масштабну подію, як Олімпійські ігри, не можна перенести чи відкласти, та наводять приклади, коли це було зроблено.

Крім того, медики наводять наукові докази шкідливості вірусу Зіка, та наголошують на тому, що система охорони здоров'я в Ріо-де -Жанейро не зможе протистояти хворобі.

Як повідомлялося, в лютому ВООЗ оголосила надзвичайний стан через поширення вірусу Зіка в Латинській Америці та на Карибських островах. Комітет ВООЗ тоді порадив вагітним жінкам уникати подорожей до територій, де активний вірус Зіка. Сам вірус переноситься комарами виду Aedes, викликає у дорослих лихоманку, яка не становить смертельної небезпеки. Симптомами є помірний жар, висипи на шкірі та кон'юнктивіт. Лікування або вакцини від цієї хвороби поки немає. Найкращий спосіб попередити її - захистити себе від укусів комарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-