Гройсман готовий разом з олімпійцями відрядити у Бразилію охоронців

Гройсман готовий разом з олімпійцями відрядити у Бразилію охоронців

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман готовий відправити десятки спецслужбовців для організації охорони українських спортсменів під час Олімпійських ігор в Бразилії, де останнім часом значно погіршилась криміногенна ситуація.

Про це він заявив у п'ятницю на засіданні Оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо треба буде додаткова безпека, давайте подивимось по міжнародному праву, можливо, наших фахівців по безпеці могли би відрядити, якщо це потрібно. Я не знаю, чи є така практика, але якщо потрібно, ми знайдемо для декількох десятків людей можливості відрядити їх туди для того, щоб вони забезпечили контроль за безпекою", - наголосив Гройсман.

За словами заступника міністра закордонних справ України Олени Зеркаль, кримінальна ситуація в Бразилії останнім часом дуже погіршилась у зв'язку з тим, що наразі в країні відбувається протистояння між президентом, якому оголошено імпічмент, і віце-президентом, який зараз фактично виконує обов'язки глави держави.

"У зв'язку з цим криміногенна ситуація взагалі в країні дуже погіршилась. Зараз відбуваються постійні сутички з застосуванням вогнепальної зброї і навіть ракетно-зенітних комплексів. Організатори звертають увагу, що команди мають бути забезпечені як і охороною, так і взагалі заходи безпеки мають бути посилені", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-