НОК України займає нульову терпимість до допінгу - Бубка

НОК України займає нульову терпимість до допінгу - Бубка

Укрінформ
Національний олімпійський комітет України займає жорстку позицію нульової терпимості до допінгу.

Про це сьогодні у столичному Олімпійському домі заявив президент НОК Сергій Бубка під час зустріч з делегацією Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА), повідомляє прес-служба НОК.

За словами головного олімпійця країни, НОК займає жорстку і принципову позицію нульової терпимості до допінгу, інвестувавши на цю роботу за останні роки близько 2 млн. доларів. А це і закупівля сучасного обладнання, проведення національних наукових і освітніх семінарів для спортивних спеціалістів та їх делегування на відповідні міжнародні форуми, присвячені боротьбі з допінгом, видання відповідної тематичної літератури тощо.

Спільно з Міністерством молоді та спорту, Національним антидопінговим центром НОК вживає цілий ряд інших заходів з антидопінгової діяльності. При цьому, чітко усвідомлюючи важливість боротьби з допінгом, Україна розраховує на підтримку та допомогу й з боку ВАДА.

"Ми тут, щоб допомогти вам і надати максимальне сприяння", - наголосив заступник генерального директора Всесвітнього антидопінгового агентства Роб Кьолер.

Голова правління Національного антидопінгового агентства Німеччини Андреа Готцман у свою чергу зауважила, що німецькі колеги готові поділитися своїм досвідом антидопінгової роботи, зауваживши на пріоритетності освітнього напрямку та відповідальності оточення спортсменів - тренерів, лікарів, масажистів, агентів і менеджерів атлетів.

Сергій Бубка подякував делегації ВАДА за візит, відзначивши важливість тісної співпраці і підтримки. Він також назвав стратегічним питання отримання Національною Антидопінговою лабораторією України міжнародного сертифікату, для чого вживаються усі можливі заходи. Це дозволить вивести боротьбу з допінгом в Україні на новий, ще більш ефективніший рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-