Ахметов і Луческу зустрілися в Києві

Ахметов і Луческу зустрілися в Києві

Укрінформ
Екс-наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу відразу після підписання контракту з пітерським "Зенітом" повернувся до Києва, щоб зустрітися з президентом "гірників" Рінатом Ахметовим.

Про це повідомляє прес-служба ФК "Шахтар".

"Президент" Шахтаря "зустрів Луческу іменною футболкою, а його дружину Неллі - квітами і зазначив, що в успіхах Містера величезна заслуга Неллі. Рінат Ахметов подякував Мірчу Луческу і вручив йому футболку з цифрою 573, що символізує кількість матчів, проведених на чолі команди", - йдеться у повідомленні.

"У нас дуже складна ситуація: ми все-таки два роки граємо на чужих полях. Може бути, хтось не бачить цього? Але нам дійсно дуже непросто. І я хочу сказати: ми адаптовані! Якби я вважав, що, граючи на чужих полях, ми не можемо виграти золоті медалі... Я хочу тримати в руках тільки золоті медалі чемпіонату України і перемагати в Європі. Містер - дуже амбітна людина. Я знаю одне: там, де він буде, він віддасть всі сили для того, щоб перемагати в кожному матчі! Переконаний: "Шахтар" в його серці назавжди. Де б Містер не був, зараз йому потрібні нові виклики і емоції. Грати на чужих полях і, припустимо, при порожніх трибунах - це зовсім інший смак. У 70 років Містер почувається молодшим, ніж я. І виглядає молодше, ніж я! Дай Бог, щоб він ще довго тренував. Але йому потрібні нові виклики. І "Шахтарю" потрібна свіжа кров. У такій ситуації я переконаний, що від цього виграють всі - і Містер, і "Шахтар", і вболівальники", - сказав Ахметов.

У свою чергу, Луческу з посмішкою зазначив, що його "шахтарська" історія почалася і закінчилася Кубком України, після чого говорив про дружбу з Рінатом Ахметовим.

"Президент клубу був для мене більше, ніж президентом. Він став для мене дуже близьким другом! Ми ​​завжди говорили з ним про те, що відбувається і що потрібно зробити. Кожен день президент був поруч з командою", - підкреслив Мірча Луческу.

Під час спілкування Луческу нагадав, що у нього є мрія: провести ще один матч в якості тренера "Шахтаря" на "Донбас Арені" в Донецьку.

На це президент клубу відреагував однозначно: "Містер цього заслужив! Йому завжди можна і потрібно довіряти. Містер може говорити, але думати про інше... У нього в голові завжди 18 комбінацій. Але я точно знаю, що він буде на "Донбас Арені" ! хто б не тренував команду, він із задоволенням довірить йому бути одну гру головним тренером донецького "Шахтаря" на "Донбас Арені". Він цього заслужив. Де був донецький "Шахтар", і де він є: за всім цим стоїть величезний труд, амбіції, вміння перемагати, долати складнощі і перешкоди. І в підсумку тримати в руках трофей! Це дано не кожному. Містеру-тренеру я хочу сказати величезне спасибі. А з Містером-другом і з Неллі я не прощаюся! Я завжди приїду до них, а вони - до мене. Ми пережили разом дуже багато сентиментальних моментів. Ми були і залишаємося друзями".

Нагадаємо, Луческу очолював тренерський штаб донецького "Шахтаря" з 2004 року. Під його керівництвом "гірники" вісім разів вигравали чемпіонат України, по шість разів - Кубок і Суперкубок України. У 2009 році "Шахтар" став володарем Кубка УЄФА.

Луческу завершив "шахтарську" кар'єру минулої суботи, 21 травня, відразу після фіналу Кубка України з луганською "Зорею" на "Арені Львів" (2:0). 24 травня румунський фахівець став головним тренером російського "Зеніта" з Санкт-Петербурга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-