Мірча Луческу залишає донецький

Мірча Луческу залишає донецький "Шахтар"

Укрінформ
Фінальний матч за Кубок України став останнім у "шахтарській" кар’єрі Мірчі Луческу.

Наставник "Шахтаря" прийняв рішення не продовжувати контракт із донетчанами, з якими пропрацював аж 12 років, повідомляє ФК "Шахтар".

"Футбольний клуб "Шахтар" дякує Містеру за роки роботи в клубі", - лаконічно зазначається на офіційному сайті "помаранчево-чорних".

Мірча Луческу очолив "Шахтар" у травні 2004 року. Протягом 12 років під його керівництвом команда провела 573 матчі та здобула 22 трофеї. Румунський спеціаліст привів "гірників" до восьми перемог у національному чемпіонаті. Шість разів донеччани ставали володарями Кубка країни і сім разів - Суперкубка України. Найбільш гучним досягненням на європейській арені став тріумф в останньому в історії розіграші Кубка УЄФА 2009 року.

Мірча Луческу є абсолютним рекордсменом "Шахтаря" (і не тільки) за тривалістю перебування на посаді головного тренера та кількістю проведених матчів. Він вісім разів визнавався кращим тренером України. На його рахунку кілька десятків клубних і українських рекордів. Мірча Луческу золотими літерами вписав своє ім’я в історію команди, на його честь 2011 року відкрито іменну зірку на Алеї слави біля "Донбас Арени".

ФК "Шахтар" побажав Мірчі Луческу успіхів у подальшій кар’єрі. До слів вдячності долучилися мільйони уболівальників донецького "Шахтаря".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-