Міжнародна федерація хокею заборонила

Міжнародна федерація хокею заборонила "Кримнаш" на чемпіонаті світу в Москві

Укрінформ
На вимогу Міжнародної федерації хокею (IIHF) на льодовій арені Чемпіонату світу з хокею в Москві перестали публічно називати Севастополь і Крим російськими регіонами і розміщувати їх прапори у місцях, які можуть потрапити в телеефір.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, який і вказав IIHF на це порушення.

"Дякуємо вам за те, що ви звернули на це (порушення принципу "суворого політичного нейтралітету" - ред.) нашу увагу, я надіслав ваше повідомлення в Директорат IIHF, там воно було обговорено і передано до місцевого організаційного комітету для вирішення цього питання на арені ("ВТБ. Ледовый дворец" у Москві - ред.). Повідомте мене, якщо це станеться на турнірі знову", - відповів на запит кореспондента Укрінформу менеджер з комунікацій IIHF Адам Стайсс.

Нагадаємо, 16 травня під час матчу Росія-Норвегія у секторі № 203 біля ігрового борту висів російський прапор із написом "Крим", який регулярно потрапляв у кадр прямого ефіру російського ТБ. У секторі № 211 один з уболівальників розмахував російським триколором з написом "Севастополь". Більше того, під час ігрових пауз, диктор Льодового палацу публічно назвав Севастополь серед російських міст і регіонів, уболівальники яких приїхали на матч.

Усе це суперечило пункту № 8 діючого Статуту Міжнародної федерації хокею, який свідчить "IIHF дотримується суворо політичного нейтралітету". Публічне декларування приналежності Севастополя і Криму Російської Федерації під час проведення Чемпіонату світу з хокею є очевидним порушенням цього принципу, якого дотримується Міжнародна федерація хокею. І відповідно - утиском прав члена IIHF, держави Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-