"Ліверпуль" - "Севілья": Текстова трансляція - сьогодні на Укрінформі

Укрінформ
У середу, 18 травня, на стадіоні "Санкт-Якоб Парк" в Базелі (Швейцарія) відбудеться фінальний матч Ліги Європи УЄФА, в якому англійський "Ліверпуль" зійдеться з чинним володарем трофею іспанською "Севільєю".

На сайті Укрінформу можна буде стежити за текстовою трансляцією поєдинку. Початок матчу о 21.45.

Команди, які досі не зустрічалися на офіційному рівні, розіграють 15-кілограмовий Кубок УЄФА, а також путівку у груповий турнір Ліги чемпіонів наступного сезону.

За підсумками національних турнірів ні "Севілья", ні "Ліверпуль" не зуміли завоювати перепустку в Лігу чемпіонів, і в головному єврокубку зіграють лише в разі перемоги в Базелі.

Однак якщо "Севілья", яка фінішувала в іспанській Примері сьомою, отримала можливість виступити в Лізі Європи, то "Ліверпуль" при невдачі на "Санкт-Якоб Парк" і зовсім залишиться без єврокубків. Команда німецького фахівця Юргена Клоппа посіла в англійській прем'єр-лізі лише восьме місце.

"Севілья" сьогодні має намір не тільки захистити титул переможця Ліги Європи, здобутий рік тому після варшавської перемоги над дніпропетровським "Дніпром". Успіх в Базелі зробить команду Уная Емері п'ятиразовим переможцем другого за престижністю єврокубку. До того ж, "Севілья" може виграти титул тричі поспіль, вперше з тих пір, як 40 років тому, в сезоні-1975/76, мюнхенська "Баварія" завоювала третій поспіль Кубок європейських чемпіонів.

Разом з тим, "Ліверпуль" випереджає "Севілью" за кількістю завойованих євротрофеїв: у мерсисайдців п'ять Кубків чемпіонів (андалузцям цей турнір ще не підкорявся) і три Кубка УЄФА. Також "Ліверпуль" тричі завойовував Суперкубок УЄФА проти однієї перемоги у "Севільї".

Український хавбек Євген Коноплянка, який перейшов в "Севілью" з "Дніпра" після поразки від андалузців в фіналі торішньої Ліги Європи, може стати першим після Радамеля Фалькао футболістом, який зіграє у двох поспіль фіналах Ліги Європи в складі різних команд. Колумбієць виграв Лігу Європи з "Порту" (2011) і "Атлетико" (2012).

Обслуговувати матч "Ліверпуль" - "Севілья" довірено бригаді арбітрів зі Швеції на чолі з Йонасом Ерікссоном. Четвертий рефері Свейн Моен (Норвегія). Делегатом УЄФА призначений Рудолф Ріпка (Чехія), суддівським спостерігачем - Х'ю Даллас (Шотландія).

У фіналах мирного результату не буває. У випадку нічиєї після закінчення основного часу, команди зіграють ще два тайми по 15 хвилин. Якщо рахунок залишиться нічийним, доля матчу вирішиться в серії пенальті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-