ЧС-2016 з хокею: порушення принципу IIHF про «суворий політичний нейтралітет»

ЧС-2016 з хокею: порушення принципу IIHF про «суворий політичний нейтралітет»

Укрінформ
На одинадцятий день чемпіонату світу з хокею, що триває в Москві і Санкт-Петербурзі, організатори порушили принцип «суворого політичного нейтралітету», прописаний в Статуті Міжнародної федерації хокею (IIHF).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час матчу Росія-Норвегія в секторі №203 висів російський прапор з написом «Крим». У секторі №211 один з уболівальників розмахував російським триколором з написом «Севастополь». Більше того, під час ігрових пауз, диктор Льодового палацу публічно назвав Севастополь в числі російських міст і регіонів, чиї вболівальники приїхали на матч.

Це суперечить пункту №8 чинного Статуту Міжнародної федерації хокею, який говорить про те, що «IIHF дотримується суворого політичного нейтралітету». Публічне декларування приналежності Севастополя і Криму Російської Федерації під час проведення Чемпіонату світу з хокею є очевидним порушенням цього принципу, сповідуваного Міжнародною федерацією хокею, і, відповідно, – дискримінацією України як члена IIHF.

На цей раз в Москві в групі А обійшлися без овертаймів і булітів. Росія обіграла Норвегію 3:0, Данія - Казахстан 4:1. У Санкт-Петербурзі в Групі В Канада всуху виграла у Франції 4:0. Німеччина перемогла Угорщину 4:2.

Перед останнім туром становище команд таке:

Група A

1. Чехія - 15 очок; 2. Росія - 15; 3. Швеція - 13; 4. Данія - 11; 5. Швейцарія - 8; 6. Латвія - 6; 7. Норвегія - 5; 8. Казахстан - 2.

Група B

1. Канада - 18; 2. Фінляндія - 18; 3. Німеччина - 13; 4. США - 9; 5. Словаччина - 6; 6. Франція - 5; 7 Угорщина - 3; 8. Білорусь - 3.

В останньому турі групового турніру у вівторок грають:

Група A. Чехія – Швейцарія; Латвія – Норвегія; Росія – Швеція.

Група B. США – Словаччина, Білорусь – Франція; Канада – Фінляндія.

Середа – день відпочинку. Чвертьфінали – у четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-