На олімпіаді в Сочі десяткам російських спортсменів давали заборонений «коктейль»

На олімпіаді в Сочі десяткам російських спортсменів давали заборонений «коктейль»

Укрінформ
На Олімпійських іграх у Сочі російські спортмени вживали спеціальний "коктейль" з трьох заборонених препаратів.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на The New York Times, що опублікувала статтю про махінації з допінг-пробами, які дозволяли російським атлетам благополучно пройти перевірку на порушення антидопінгових правил.

Цю інформацію американському виданню надав колишній керівник московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков, який минулого року залишив посаду на тлі допінгових скандалів у російській легкій атлетиці і нині живе у США.

Родченков стверджує, що кожну ніч під час Олімпіади в Сочі представник Міністерства спорту РФ надсилав йому список спортсменів, чиї допінг-проби необхідно замінити. Також він заявив, що розробив якийсь спеціальний "коктейль" з трьох заборонених препаратів, який давав десяткам російських спортсменів на Іграх-2014.

"Люди святкують перемогу на Олімпіаді, а ми як божевільні сидимо і міняємо аналізи сечі. Уявляєте, як організований олімпійський спорт", - сказав він.

Повідомив він і про спеціальну "допінгову програму" Мінспорту РФ.

Раніше повідомлялося, що американський телеканал Сі-бі-ес анонсував передачу про використання допінгу російськими спортсменами, які брали участь в Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-