ЧС-2016 з хокею: Савченко - герой дня

ЧС-2016 з хокею: Савченко - герой дня

Фото, відео
Укрінформ
Головною несподіванкою другого дня Чемпіонату світу з хокею, що проходить в Москві та Петербурзі, стала перемога новачка збірної Казахстану над Швейцарією, здобута завдяки дивовижній шайбі захисника Романа Савченка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хлопці перехвилювалися. В тому числі наша «канадська трійка» (натуралізована цього року. - Ред.). Але Роман зробив диво – забив з дальньої синьої лінії. Після цього виросли крила і гра почала виходити», - сказав, коментуючи гру, тренер казахстанців Андрій Назаров.

Другу шайбу у Казахстану закинув капітан команди Роман Старченко. Основний час і овертайм закінчилися 2:2, а в серії буллітів нерви у швейцарців виявилися слабкішими.

У неділю Казахстан в 12.15 грає з Росією, яка в суботу відпочивала після поразки від чехів.

Продовжує дивувати збірна Латвія: після поразки від шведів по буллітах, вона в суботу мало не обіграла фаворита турніру - чехів. Ті уникли поразки на останній хвилині – 3:3. Латвія знову програла лише по буллітах. Утім, перед зустрічами зі своїми прямими конкурентами вона вже має два очки.

У третьому матчі Групи А в Москві - у «північному дербі» - Данія обіграла Норвегію - 3:0.

У Групі, що грає в Петербурзі, несподіванок поки немає. США спокійно взяли гору над Білоруссю 6:3, Словаччина – над Угорщиною 4:1. У матчі більш рівних суперників Франція перемогла Німеччину, також по буллітах - 3:2 (наступного року ці країни будуть спільно приймати ЧС – у Парижі та Кельні).

Першість проходить успішно, без збоїв. Але деякі деталі викликають подив. Багато співробітників чемпіонату, зайняті в різних службах, під час фотографування повертаються спиною або квапляться вийти з кадру. Це може свідчити або про атмосферу шпигуноманії на інструктажах, або про те, що ці люди - співробітники чи курсанти спецслужб.

Також деякі побоювання викликають шляхи виходу з льодової арени після матчу. Єдиний пішохідний міст через третє транспортне кільця Москви занадто вузький і приводить до пробок навіть після не найбільш відвідуваних матчів.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-