До Ігор в Ріо у Києві презентували олімпійські монети

До Ігор в Ріо у Києві презентували олімпійські монети

Укрінформ
У четвер, 28 квітня, Національним банком України вводяться в обіг пам’ятні монети, присвячені Іграм ХХХІ Олімпіади, що з 5 по 21 серпня проходитиме у Ріо-де-Жанейро.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НОК України.

"Олімпійські ігри - це унікальна подія, яка об'єднує і привертає увагу мільярдів людей планети. Національний олімпійський комітет  спільно з Міністерством молоді і спорту та партнерами прагнуть долучити до цієї події якнайбільше наших співвітчизників. Для цього ми робимо різні кроки, готуючи спеціальну сувенірну та пам'ятну атрибутику. У співпраці з Національним банком України ми продовжуємо традицію виготовляти спеціальні монети з нагоди участі нашої країни в Олімпійських іграх. Експерти НОК протягом тривалого часу брали активну участь у розробці дизайну. Безперечно, монети стануть чудовим подарунком для нумізматів та любителів спорту, а їхній випуск сприятиме популяризації Олімпіад та олімпійського руху", - сказав на презентації олімпійських монет президент НОК Сергій Бубка.

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі срібла найвищої проби Ag 925, її маса в чистоті - 31,1 г. Тираж монети - до 3 500 штук. Вона оздоблена кольоровим тамподруком. Коштує срібна монета з футляром 971 гривню.

Монету номіналом 2 гривні виготовлено з нейзильберу тиражем 30 000 штук. На ній також присутній тамподрук. Вартість монети - 30 гривень.

На аверсі монет розміщено зображення бухти Гуанабара, на вході до якої височить гора Цукрова Голова, що слугує візитівкою міста Ріо-де-Жанейро, на тлі бухти - стилізований напис Ріо-де-Жанейро, рік карбування монети 2016 та номінал.

На реверсі монет на тлі абрису статуї Ісуса Христа на горі Корковадо в Ріо-де-Жанейро зображено хвилясту зелену стрічку (використано тамподрук), на якій - піктограми, що символізують різні види спорту, під нею на хвилястих лініях - знак Національного олімпійського комітету України (використано тамподрук).

Над створенням монет працювали художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук, а також скульптори Володимир Атаманчук та Святослав Іваненко.

Придбати пам’ятні монети можна у регіональних підрозділах Національного банку України та банках-дистриб’юторах.

Фото: noc-ukr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-