Названо імена

Названо імена "Героїв спортивного року-2015"

Укрінформ
У Київському національному академічному театрі оперети за ініціативи Національного олімпійського комітету України і Міністерства молоді та спорту України за участю олімпійських чемпіонів, легенд спорту, тренерів та фахівців галузі, діячів культури та мистецтв, зірок шоу-бізнесу відбулося яскраве спортивне дійство - X Всеукраїнська церемонія нагородження "Герої спортивного року".

Відкрили урочистий захід президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, повідомляє прес-служба НОК.

"Ще будучи спортсменом мріяв, щоб у нас з’явилася така Церемонія, щоб наполеглива праця атлетів, тренерів, фахівців отримала гідну оцінку, щоб вся країна почула їх імена! Час плине дуже швидко й вже промайнуло десять років як ми започаткували цю чудову традицію. Щороку, проходячи у цей зал по червоній доріжці, мене переповнюють неймовірні емоції та особливі почуття", - сказав у своєму виступі Сергій Бубка.

Завдяки зусиллям КМДА та особисто мера Києва Віталія Кличка за участю Національного олімпійського комітету України та Міністерства молоді та спорту України провідні спортсмени країни - призер Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики Ігор Радівілов, чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк, чемпіон світу зі спортивної гімнастики Олег Верняєв отримали прекрасні подарунки у вигляді нових квартир у місті Києві.

"Як спортсмен я знаю, що перемоги даються нелегко. Незважаючи ні на які труднощі, українські спортсмени продовжують невтомно прославляти нашу країну по всьому світу, на честь їх перемог лунає гімн та підіймається прапор України на найпрестижніших стартах. Сьогодні, будучи на цьому заході не як спортсмен, а як мер Києва, хочу мотивувати наших провідних спортсменів та вручити їм сертифікати на отримання квартир", - зазначив Віталій Кличко.

В свою чергу, Ігор Радівілов, Олег Верняєв та Жан Беленюк висловили щирі слова подяки Віталію Кличку та Сергію Бубці за вирішення житлового питання, постійну підтримку та допомогу.

Більш того, арт-директор компанії Dome Deco Катерина Костенко подарувала новоспеченим власникам нових осель сертифікати на декорування приміщення на суму 5 тисяч євро.

До останнього моменту рішення Української Академії спорту трималося у таємниці, і тим приємнішим та хвилюючим було оголошення самих переможців. Разом із високими визнаннями спортсменам було презентовано ще багато приємних подарунків. Тріумфатори у номінаціях "Кращий спортсмен року", "Краща спорстменка року", "Кращий тренер року" отримали від НОК України грошові премії у розмірі 50 тисяч гривень.

Усім переможцям Церемонії були вручені сертифікати на 10 тисяч гривень від компанії "Епіцентр". Офіційний партнер Олімпійського комітету PEAK Sport забезпечив володарів "Спортивного Оскару" спортивною екіпіровкою.

Учасниками насиченої концертної програми урочистостей були співачки Альоша, Ольга Цибульська, Тамара Ходокова, гурт "Клей Угрюмого", ілюзіоністи Олена та Віталій Горбачевські.

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії "Герої спортивного року-2015":

кращий спортсмен року - Жан Беленюк - чемпіон світу та срібний призер І Європейських ігор з греко-римської боротьби (85 кг);

краща спортсменка року - Валентина Семеренко - чемпіонка та бронзова призерка чемпіонату світу (мас-старт, спринт), чемпіонка Європи з біатлону (естафета);

кращий тренер року - Геннадій Сартинський - особистий тренер Олега Верняєва - срібного призера чемпіонату світу, дворазового чемпіона Європи та Європейських ігор зі спортивної гімнастики;

сенсація року - Павло Тимощенко - чемпіон світу з сучасного п’ятиборства;

краща команда року (збірна) - чоловіча збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Максима Хвороста, Дмитра Карюченка - чемпіони світу;

сильні духом (паралімпійські види спорту) - Дмитро Виноградець - чотириразовий чемпіон світу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (50 м вільним стилем, 200 м вільним стилем, 50 м на спині, 150 м комплексне плавання) та кращий спортсмен чемпіонату світу-2015 серед членів національної паралімпійської збірної з плавання;

разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту) - Марія Музичук - чемпіонка світу з шахів;

олімпійська надія України - Юлія Журавок - чемпіонка та бронзова призерка чемпіонату світу з біатлону серед юніорів (індивідуальна гонка, гонка переслідування);

спортивна слава України - Наталія Тимошкіна - чемпіонка Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з гандболу; Сергій Чухрай - триразовий чемпіон Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з веслування на байдарках і каное.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-