Французи готуються до можливих хімічних та біоатак на Євро-2016

Французи готуються до можливих хімічних та біоатак на Євро-2016

Укрінформ
Французькі правоохоронці, рятувальники та спеціальні підрозділи готуються реагувати на можливі хімічні або біологічні атаки під час проведення влітку Євро-2016.

Менш ніж за три місяці до початку європейського чемпіонату з футболу  спеціальні навчання пройшли у Німі (південь Франції), повідомляє телеканал France-3.

«Ми готуємося розгортати поблизу стадіонів мобільні блоки знезараження, звідки людей вже відправлятимуть до лікарень у випадку хімічної або біологічної атаки під час Євро-2016», - розповів командир  військового підрозділу цивільної безпеки капітан П’єр Мішель.

За його словами, подібні мобільні блоки розгортатимуться упродовж 30 хвилин. «У разі нападу на об’єкт великого масштабу, управління часом має важливе значення, щоб уникнути серйозних наслідків», - додав рятувальник Жіль Доп’єрала.

За словами підполковника жандармерії Марка Отенена, забезпечення безпеки завжди було серйозною проблемою для цих змагань. Тому після терактів 13 листопада уряд Франції і започаткував навчання з моделюванням терористичних атак у Німі з максимальним наближенням до реальності та конкретними завданнями для сил безпеки. «Прямо зараз ми тренуємося для підтримки правопорядку та запобігання безладу, вчимося керувати великими потоками людей, які намагаються якомога швидше залишити місце ймовірного вибуху, евакуйовувати поранених», - зазначив він.

Нагадаємо, що Франція готується приймати Євро-2016, який проходитиме у 10 містах країни з 10 червня по 10 липня. Зокрема, до прийому гостей готуються Марсель, Ліль, Тулуза, Ліон, Бордо, Ланс, Ніцца, Сент-Етьєн, Париж і його передмістя Сен-Дені. Україна зіграє в групі C проти Німеччини, Польщі та Північної Ірландії. Матчі відбудуться в Ліоні, Марселі та Ліллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-