Шарапову відсторонили від усіх змагань під егідою ITF

Шарапову відсторонили від усіх змагань під егідою ITF

Укрінформ
Колишня перша "ракетка" світу росіянка Марія Шарапова тимчасово відсторонена від участі у всіх змаганнях під егідою Міжнародної федерації тенісу (ITF).

Про це повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації тенісу. 

За наявною інформацією, рішення вступило в силу у суботу, 12 березня.

Нагадаємо, тенісистка отримала лист від ITF, у якому їй повідомили, що у січні під час Australian Open вона провалила допінг-пробу.

Кілька років Шарапова приймала мілдронат, який з 1 січня 2016 року увійшов до списку заборонених препаратів. Їй надіслали оновлений список заборонених препаратів, але вона його не подивилася.

Препарат Шарапова почала приймати після травми у 2006 році, коли у неї почалися проблеми зі здоров'ям.

Як повідомлялося, росіянка отримала не менше п'яти попереджень про те, що препарат увійде в список заборонених. Однак сама Шарапова відкидає звинувачення в тому, що проігнорувала ці попередження. На її думку, не можна вважати "попередженням" інформаційні листи, які безпосередньо не стосуються теми допінгу, а лише дозволяють спортсмену через ряд посилань на відповідні веб-сайти знайти дані про новий список заборонених препаратів.

Вона також заявила, що не хоче завершувати кар'єру таким чином.

Раніше повідомлялося, що російські спортсмени вважають диверсією заборону мельдонія.

Крім Шарапової наразі в застосуванні мельдонія викриті ще 9 росіян: біатлоніст Едуард Латипов, велогонщик Едуард Ворганов, фігуристка Катерина Боброва, ковзаняр Павєл Куліжніков, шорт-трекісти Сємьон Єлістратов і Єкатєріна Константінова, волейболіст Алєксандр Маркін, а також регбісти Альона і Алєксєй Міхальцови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-