Матч за шахову корону транслюється із запізненням через примхи Хоу Іфань

Матч за шахову корону транслюється із запізненням через примхи Хоу Іфань

Фото
Укрінформ
У Львові о 15.00 розпочалася сьома партія матчу за світову шахову корону, в якому українка Марія Музичук відстоює звання чемпіонки світу у протистоянні з лідером світового рейтингу китаянкою Хоу Іфань.

Трансляція цієї зустрічі на офіційному сайті матчу відбуватиметься із півгодинним запізненням через побоювання претендентки, яка таким чином хоче унеможливити підказки, повідомляє Укрінформ.

За словами організатора чемпіонського матчу Назара Фірмана, китайська сторона постійно щось намагається змінити, зокрема, вони мали багато претензій до безпеки.

Фото: Альона Николаєвич/Укрінформ

"Китайці панічно бояться підказок, тому ми поставили в палаці обладнання, яке глушить довкола ігрової зали всі електронні сигнали. Також вони вимагали, аби всі, хто перебуває у палаці, проходили через магнітну рамку, якою користуються в аеропортах. Ми і її привезли. Але цього теж виявилося замало, тож на прохання китайців усіх ще й перевіряємо ручними металошукачами. А щоб уже взагалі унеможливити підказки, трансляція матчу йде з півгодинним запізненням. Тобто якщо хтось навіть придумає, як зробити підказку, то який сенс її робити, якщо ситуація на дошці вже змінилася?" - розповів Фірман "Експресу" 

Нагадаємо, після шести партій рахунок у матчі 4:2 на користь Хоу Іфань. За регламентом суперниці мають зіграти десять партій. Для завоювання титулу чемпіонки світу треба набрати 5,5 очка. В разі нічийного рахунку переможницю 18 березня назве тай-брейк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-