Ольга Харлан - краща спортсменка січня в Україні

Ольга Харлан - краща спортсменка січня в Україні

Укрінформ
Експертная комісія Національного олімпійського комітету України назвала кращою спортсменкою першого місяця 2016 року в Україні олімпійську чемпіонку, неодноразову чемпіонку світу та Європи з фехтування на шаблях Ольгу Харлан. Її наставника, старшого тренера жіночої збірної України з фехтування на шаблях Артема Скорохода визнано кращим тренером січня в Україні.

Про це повідомляє прес-служба НОК.

"На етапі Кубка світу з фехтування на шаблях, який пройшов в останні дні січня в столиці Греції, Ольга Харлан з подругами по збірній - Аліною Комащук, Оленою Вороніною та Оленою Кравацькою в командній першості здобули блискучу перемогу. На шляху до "золота" дівчата були сильнішими за спортсменок з Німеччини, Польщі, Франції та Росії. У фінальній зустрічі з росіянками вирішальну крапку поставила саме Ольга Харлан. Завдяки високій майстерності та справжньому бійцівському характеру лідера нашої команди українки зуміли відсвяткувати яскраві перемоги над провідними збірними світу - долю зустрічей, як і в пам'ятному "золотому" олімпійському фіналі Пекіна-2008, вирішив лише один удар - 45:44 на користь українок", - зазначається у повідомленні.

Відзначимо, що Ольга є абсолютною рекордсменкою з отримання подібних престижних нагород Національного олімпійського комітету, які започатковані в 2005 році. Кращою спортсменкою Харлан стала вже вдев'яте. Слідом за нею йдуть гімнаст Олег Верняєв, який сім разів отримував визнання кращого спортсмена місяця в Україні та біатлоністка Олена Підгрушна - шість відзнак.

Фото: noc-ukr.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-