Міжнародний олімпійський комітет закликає до пильності щодо вірусу Зіка

Міжнародний олімпійський комітет закликає до пильності щодо вірусу Зіка

Укрінформ
Олімпійські ігри у Бразилії в серпні будуть безпечними від вірусу Зіка, втім відвідувачам все ж слід уважно захищати себе.

Про це повідомили у Міжнародному олімпійському комітеті, передає Reuters.

«Ми переконані, що для успішних та приємних Олімпійських ігор у Ріо де Жанейро будуть створені безпечні умови», - повідомили у МОК.

Водночас Міжнародний олімпійський комітет запропонував рекомендації щодо зменшення ризику зараження вірусом, який переносять комахи, та порадив подорожувальникам радитися із представниками офіційної влади у галузі охорони здоров’я у їх рідній країні перед тим як вирушити до Бразилії.

Рекомендації включають використання препаратів проти москітів та одягу із довгими рукавами, а також пораду вагітним жінкам провести консультацію із лікарем перед ухваленням рішення щодо поїздки. «МОК залишається у тісній взаємодії із ВООЗ, аби гарантувати, що маємо доступ до найактуальнішої інформації», - заявили у медичній комісії МОК.

Близько 10 тисяч атлетів змагатимуться 5-21 серпня на Олімпійських іграх у Бразилії, а кількість глядачів вимірюватиметься сотнями тисяч. «Вже розроблено план, який дозволить протягом періоду проведення Олімпійських ігор щодня знищувати усі ставки зі стоячою водою – де розмножується комаха – таким чином мінімізувавши ризик для учасників та глядачів», - наголосили у МОК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-