Світових зірок тенісу підозрюють у договірних матчах

Світових зірок тенісу підозрюють у договірних матчах

Укрінформ
Тенісисти з топ-50 світового рейтингу можуть бути причетними до договірних матчів, у тому числі на турнірах «Великого шолома» й Вімблдону.

Такі дані розслідування ВВС News і BuzzFeed.

У розпорядженні видань виявилися результати перевірки, розпочатої у 2007 році Асоціацією тенісистів-професіоналів (ATP). У відношенні деяких з тенісистів підозри у причетності до договірних матчів висуваються з 2003 року.

ВВС News і BuzzFeed прийняли рішення не оприлюднювати імена спортсменів, тому що не маючи їх персональних даних, включаючи банківські рахунки, підтвердити причетність до договірних ігор неможливо.

Імена підозрюваних не повідомляються, зазначається лише, що йдеться про 16 спортсменів, серед яких переможці турнірів «Великого шолома».

Під час перевірки в участі в договірних матчах були запідозрені в цілому 28 тенісистів. З деяких з них підозри пізніше були зняті. Однак, як зазначає BBC News, жоден з цих спортсменів не був відсторонений від участі у змаганнях і не зазнав будь-якого іншого покарання.

У документах, що потрапили в розпорядження видань, зокрема йдеться про те, що є докази діяльності гральних синдикатів на території Росії, а також північної Італії і Сицилії, які заробили сотні тисяч фунтів стерлінгів на ставки на матчі, які, як передбачається, були договірними. Серед таких матчів, зазначає BBC News, як мінімум три виступи на Вімблдоні.

Турніри «Великого шолома» - чотири найбільших щорічних турніри (у порядку проведення протягом сезону): Відкритий чемпіонат Австралії, Відкритий чемпіонат Франції, Вімблдон і Відкритий чемпіонат США. Призовий фонд кожного з цих турнірів становить кілька десятків мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-