Корупція у ФІФА: Віце-президент погодився на екстрадицію у США

Корупція у ФІФА: Віце-президент погодився на екстрадицію у США

Укрінформ
Віце-президент ФІФА, голова Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Альфред Хавіт, що проходить у справі про корупцію у ФІФА, погодився на екстрадицію до США.

Про це повідомляє ВВС.

"Прокуратура Східного округу Нью-Йорка обвинувачує його в отриманні хабарів на загальну суму у мільйони доларів у зв'язку із продажем маркетингових прав на футбольні турніри в Латинській Америці", - йдеться у повідомленні на сайті міністерства юстиції й поліції Швейцарії.

Пана Хавіта арештували у готелі в швейцарському Цюриху під час рейдів 3 грудня 2015 року.

На першому слуханні одразу після арешту чиновник ФІФА оскаржував екстрадицію, тому американська влада вимушена була надіслати офіційний запит до Швейцарії. Під час засідання у середу пан Хавіт погодився на екстрадицію.

До США його доправлять протягом 10 днів.

Нагадаємо, корупційний скандал у ФІФА розгорівся у травні минулого року, коли у Цюриху сімох високопоставлених чиновників за підозрою в корупції.

На тлі скандалу президент ФІФА Зепп Блаттер змушений був піти у відставку. Наприкінці грудня комітет ФІФА з етики відсторонив його, а також голову УЄФА Мішеля Платіні від футбольної діяльності на вісім років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-