Українського боксера позбавили олімпійської ліцензії

Українського боксера позбавили олімпійської ліцензії

Укрінформ
Міжнародна федерація боксу (AIBA) позбавила збірну України єдиної олімпійської ліцензії, що дозволяє виступити на Олімпіаді 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Дмитро Митрофанов виборов право виступати на Олімпіаді за підсумками першого сезону боксерського проекту APB: у фіналі він програв росіянину Артему Чеботарьову, але за регламентом обидва фіналісти отримали ліцензії, пояснює sport.bigmir.net.

Як стало відомо, чемпіон передрейтинового турніру APB турок Адем Киличчі, який через допінг був виключений з турніру, подав до суду на це рішення. AIBA зібрала спеціальну комісію, яка повернула Киличчі чемпіонський титул, на друге місце в рейтингу посунула Чеботарьова, а українець Митрофанов став третім, відповідно залишився без ліцензії.

"На жаль, ми нічого вдіяти не можемо - таке рішення AIBA", - прокоментував ситуацію радник президента ФБУ і гендиректор "Українських отаманів" Дмитро Гайструк.

Сам Митрофанов вважає, що ще може домогтися свого: "Мету потрапити на Олімпійські ігри ніхто не відміняв, у мене ще є три ліцензійні турніри, перший з яких пройде в Туреччині в квітні", - розповів він.

Ліцензія Дмитра Митрофанова досі була єдиною в українських боксерів. Навесні відбудуться ліцензійний турнір для європейських країн, для всього світу, а також для боксерів, які виступають у проектах APB і WSB.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-