Мессі, Роналду і Неймар - претенденти на

Мессі, Роналду і Неймар - претенденти на "Золотий м'яч"

Укрінформ
Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оголосила в понеділок імена трьох номінантів на головну індивідуальну нагороду сучасного футболу "Золотий м'яч-2015".

Про це інформує офіційний сайт організації.

У трійку претендентів на приз найкращому футболістові 2015 року - "Золотий м'яч" увійшли форвард мадридського "Реала" португалець Кріштіану Роналду, а також нападаючі "Барселони" аргентинець Ліонель Мессі і бразилець Неймар.

У 2015 році в складі "Барселони" Мессі і Неймар стали чемпіонами Іспанії, переможцями Ліги чемпіонів УЄФА, володарями Кубка і Суперкубка країни. Мессі також був визнаний кращим гравцем національної першості, ставши другим бомбардиром турніру (43 м'ячі), бразилець Неймар посів 4-е місце в бомбардирських перегонах (22).

Мессі і Неймар виступили за збірні Аргентини та Бразилії на Кубку Америки-2015. Аргентинець став срібним призером турніру і був визнаний кращим гравцем. Неймар завершив виступ на Кубку Америки в матчі групового етапу з колумбійцями, в якому він був вилучений, а потім отримав чотирьохматчеву дискваліфікацію. Збірна Бразилії вибула з розіграшу трофея на стадії чвертьфіналу.

Роналду не зміг завоювати жодного титулу зі збірною Португалії і "Реалом", але став кращим бомбардиром чемпіонату Іспанії (48) і європейських національних першостей сезону-2014/15.

Володар "Золотого м'яча" визначиться 11 січня. Церемонія нагородження пройде в Цюріху (Швейцарія).

Крім гравця року, на церемонії будуть відзначені краща футболістка року (номінанти - американка Карлі Ллойд, японка Ая Міяма, німкеня Селія Сашічев), тренер року в чоловічому футболі (Луїс Енріке - "Барселона", Хорхе Сампаолі - збірна Чилі, Хосеп Гвардіола - "Баварія "), тренер року в жіночому футболі (Джилл Елліс - збірна США, Марк Сампсон - збірна Англії, Норіо Сасакі - збірна Японії), володар премії імені Ференца Пушкаша за найкрасивіший гол (Алессандро Флоренці, Вендел Ліра і Ліонель Мессі), а також стануть відомі володарі "Президентської премії" (за внесок у футбол), "Призу "фейр-плей" (нагорода за чесну гру) і символічна збірна 2015 року.

"Золотий м'яч" з 1956 року присуджував журнал France Football, в 2010 році нагороду об'єднали зі званням гравця року ФІФА.

Фото: funmozar.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-