Жителі Гамбурга проголосували проти Олімпійських ігор у місті

Жителі Гамбурга проголосували проти Олімпійських ігор у місті

Укрінформ
Німецький Гамбург не претендуватиме на те, щоб стати столицею літніх Олімпійських ігор 2024 року - так вирішили городяни на чотиритижневому референдумі, який закінчився 29 листопада.

«На референдумі проти подання заявки проголосували 51,6% жителів Гамбурга», - інформує про його результати Spiegel.

Свою думку про перспективи проведення в місті найбільшої спортивної події на планеті впродовж чотирьох тижнів, які тривало опитування, висловили 650 тисяч з 1,3 млн гамбуржців. Референдум, як зазначає газета, згуртував жителів ганзейської столиці - ніколи не відзначалася така висока участь у голосуваннях з будь-якого питання.

Для бургомістра міста Олафа Шольца рішення земляків стало "ударом нижче пояса". Він вважав Олімпійський проект основним у плані розвитку міста на найближчі роки. При цьому градоначальник змушений був визнати поразку: "Цього рішення ми собі не бажали, але воно є очевидним: Гамбург не буде столицею Олімпійських та Паралімпійських ігор", - констатував він.

Цікаво, що ще на початку року за те, щоб подати заявку, виступали близько 64% жителів Гамбурга. Однак остаточне рішення жителів міста на Ельбі вплинули криза біженців, терористичні атаки в Парижі, скасування через загрозу теракту футбольного матчу в Ганновері, скандали Німецької федерації футболу і УЄФА. Не додала популярності олімпійській ідеї і очевидно її висока вартість.

Нагадаємо, що два роки тому відмовився приймати у себе Олімпіаду-2024 простою більшістю Мюнхен, де також був організований референдум. Саме в Мюнхені 1972 року проходили останні Олімпійські ігри в Німеччині, знані також кривавим терактом проти ізраїльської збірної.

Право проведення Літньої Олімпіади 2024 року, столиця якої буде визначена МОК в 2017 році, нині виборюють Будапешт, Париж, Рим і Лос-Анджелес.

Фото: www.fjord.travel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-