Екс-глава ІААФ заарештований за приховування допінг-проб російських легкоатлетів

Екс-глава ІААФ заарештований за приховування допінг-проб російських легкоатлетів

Укрінформ
Слідом за Міжнародною федерацією футболу (ФІФА) корупційний скандал вибухнув у Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). У Франції заарештований екс-президент ІААФ Ламін Діак, якого підозрюють у корупції та відмиванні грошей.

Слідом за Міжнародною федерацією футболу (ФІФА) корупційний скандал вибухнув у Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). У Франції заарештовано екс-президент ІААФ Ламін Діак, якого підозрюють у корупції та відмиванні грошей.

Про це повідомляє Reuters.

"За даними французького каналу новин iTELE, слідство підозрює, що платежі були зроблені в обмін на приховування інформації про порушення антидопінгових правил російськими спортсменами", - йдеться у повідомленні.

Про арешт Ламіна Діака, а також його колишнього радника Хабіба Сісе в середу повідомляє і агентство AP.

"Діак і Сісе підозрюються в корупції, пов'язаної з кампанією ІААФ по боротьбі з допінгом, а саме в отриманні хабара від Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) за приховування інформації про порушення антидопінгових правил російськими спортсменами. За версією слідства, чиновники прийняли від російських спортсменів по щонайменше € 200 000", - відзначає агентство з посиланням на владу Франції.

Крім цього, в Ніцці був затриманий колишній директор антидопінгового відділу ІААФ Габріель Доллє. Раніше в штаб-квартирі міжнародної асоціації в Монако пройшли обшуки.

Діак очолював ІААФ з листопада 1999 по серпень 2015 року.

Арешт Діака вже прокоментували в Росії. Генсек ВФЛА Михайло Бутов спростував причетність організації до корупції.

"ВФЛА як організація в подібні взаємини не вступала ніколи", - цитує чиновника ТАСС.

Він вказав на те, що поки не відомо, "що саме вказується в повідомленнях французьких ЗМІ і що інкримінується ВФЛА".

За словами колишнього президента ВФЛА Валентина Балахнічева, він не знає, в чому саме збираються звинуватити Діака.

"Але з приводу припущення про підкуп можу повідомити, що ніяких грошей ВФЛА на адресу Діака не перераховувала. Взаємні платежі між ВФЛА та ІААФ проводилися тільки під час підготовки до чемпіонату світу-2013 у Москві. Ніяких фінансових відносин в інший час між нами не було", - заявив Балахнічев "Спорт-Експресу".

Нагадаємо, великий допінг-скандал за участю збірної Росії з легкої атлетики вибухнув у серпні 2015 року, напередодні чемпіонату світу в Пекіні. Повідомлялося, що близько 80% російських медалей на Олімпійських іграх і чемпіонатах світу останніх років були здобуті за допомогою допінгу.

Фото: dw.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-