У російському полоні вже третій рік перебувають учасники трьох військових оркестрів з Маріуполя

У російському полоні вже третій рік перебувають учасники трьох військових оркестрів з Маріуполя

Укрінформ
У російському полоні перебувають учасники трьох військових оркестрів: Національної Гвардії України, Військово-морських сил України та Збройних сил України. Всі вони потрапили у полон у 2022 році в Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє у Фейсбуці.

"Всі вони несли службу в місті Маріуполь, і саме в цьому місті потрапити в полон. Оркестр ВМС та ЗСУ — з 12 квітня 2022 з заводу Ілліча, а оркестр НГУ — з 20 травня 2022 з Азовсталі", - ідеться у повідомленні. Сьогодні досі невідомі їх місцезнаходження та стан здоров’я.

Відео: МКІП

Третього квітня 2022 року відбувся обмін частини музикантів. Через рік, у квітні 2023 року, із полону було повернуто тіло музиканта Святослава Салтикова, який загинув ще у листопаді 2022 року.

"Росія — країна-терорист, яка нехтує цінністю людського життя та ігнорує усі міжнародні документи. Сьогодні ворог тримає в полоні не одного митця, художника та музиканта. Всі вони мають повернутися додому і ми маємо за це боротись!", - наголосили у МКІП.

Читайте також: Два роки виходу захисників Маріуполя з «Азовсталі»: у полоні все ще понад 1900 військових

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, російська сторона навмисно затримує репатріацію тіл загиблих українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-