У Києві підписали чотири меморандуми про міжнародне медичне партнерство

У Києві підписали чотири меморандуми про міжнародне медичне партнерство

Укрінформ
У Києві під час другого Міжнародного саміту міст і регіонів було підписано чотири меморандуми про міжнародне медичне партнерство.

Про це інформує кореспондент Укрінформу.

У церемонії підписання взяв участь міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Представники Чернігівської обласної дитячої лікарні та Чернігівської обласної лікарні підписали два меморандуми з партнерами з Німеччини - Університетською лікарнею Грайфсвальда та Університетською лікарнею Ростока. З німецького боку документ підписала міністр науки, культури та європейських прав федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія Беттіна Мартін; з української - Тетяна Лебедєва від Чернігівської обласної дитячої лікарні та Андрій Жиденко від Чернігівської обласної лікарні.

Представники Інституту матері та дитини (Молдова) підписали меморандум з Національною спеціалізованою лікарнею «Охматдит». Його підписали з українського боку Володимир Жовнір та Сергій Гладун - з молдовського.

Четвертий документ уклали представники госпіталю з міста Лукас (Румунія) Михайло Стегареску та Дунайської обласної лікарні Віталій Гайдуков.

Читайте також: Зеленська - про міжнародне медичне партнерство: Це шанс урятувати більше життів

Як повідомлялося, ініціатива міжнародного медичного партнерства була започаткована під час третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві 6 вересня 2023 року. Вона передбачає безпосередню співпрацю між українськими клініками та закордонними медзакладами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-