Офіс омбудсмена отримав два автомобілі від міжнародних партнерів

Офіс омбудсмена отримав два автомобілі від міжнародних партнерів

Укрінформ
Міжнародні партнери передали Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини два автомобілі.

Церемонія передачі авто пройшла у столичному Центрі захисту прав дитини, передає кореспондент Укрінформу.

«На нашу інституцію передано два авто у рамках нашої співпраці з фондом «Кімонікс», який отримує фінансування з кількох країн. Сьогодні тут були представники цих країн - це Канада, Нідерланди, США, Фінляндія та інших. Найголовніше те, що ми отримуємо конкретну допомогу від наших партнерів, яка використовується для додаткової допомоги нашим дітям», - зазначив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, ці авто використовуватимуться для повернення українських дітей на підконтрольну територію, а також для доставки дітей до Центрів захисту прав дитини, які зараз будуються в Україні.

«(У цих центрах - ред.) для них буде продовжуватися або розпочинатися окремо програма підтримки. Це може бути додаткова психологічна реабілітація, соціальна підтримка дітей та їхніх батьків тощо», - заявив омбудсмен.

Читайте також: Лубінець розповів, як Катар допомагає повертати з Росії українських дітей

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про кількість запланованих для відкриття таких центрів, він поінформував, що станом на зараз існує домовленість про відкриття ще двох подібних центрів, основною метою яких буде саме допомога дітям.

«Я сподіваються, що вони відкриються цього року. Один центр буде відкритий, за нашими планами, у Харкові, один - у Луцьку», - сказав уповноважений із прав людини.

На церемонії передачі автомобілів Офісу омбудсмена були присутні понад 10 представників іноземних держав, зокрема посол Канади в Україні Наталка Цмоць.

Як повідомлялося, 31 травня 2023 року за участі Президента Володимира Зеленського у Києві відкрили Центр захисту прав дитини.

Фото: Офіс омбудсмена / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-