В Україні реорганізують два університети

В Україні реорганізують два університети

Укрінформ
Уряд ухвалив реорганізацію двох закладів вищої освіти з метою створення потужних регіональних університетських центрів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки, передає Укрінформ. 

У МОН уточнили, що йдеться про Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського та Придніпровську державну академію фізичної культури і спорту.

Зокрема, ДонНУЕТ приєднають до Криворізького національного університету, після чого він діятиме як структурний підрозділ криворізького вишу.

"Через окупацію ДонНУЕТ був переміщений у 2014 році, він проводить освітню діяльність у Кривому Розі. Рішення уряду дасть змогу зберегти та максимально ефективно використати інфраструктуру, науковий і освітній потенціали Донецького університету у складі структурного підрозділу об'єднаного ЗВО", - наголосили у міністерстві.

Крім того, Придніпровську державну академію фізичної культури і спорту об’єднають з Українським державним університетом науки і технологій у Дніпрі.

Читайте також: Рада ухвалила закон про нову систему вищої освіти - що зміниться для студентів

"Реорганізація ПДАФКіС – це один із кроків загальнонаціональної стратегії модернізації спортивної інфраструктури університетів, формування розгалуженої мережі потужних багатопрофільних університетських центрів", - зазначає МОН.

Студенти, які вже навчаються в реорганізованих університетах, продовжать навчання на тих самих умовах – зі збереженням спеціальності, форми фінансування та інших попередніх умов.

Як повідомлялося, заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в інтерв’ю Укріформу зауважив, що при вчасному об’єднанні вищих навчальних закладів залишається певна автономна структура в межах об’єднаного університету, зберігаються певні освітні програми. 

Фото: Український державний університет науки і технологій у Дніпрі / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-