Папа Римський закликав італійських підлітків помолитися за українських дітей

Папа Римський закликав італійських підлітків помолитися за українських дітей

Фото
Укрінформ
Папа Римський Франциск звернувся у п’ятницю до понад шести тисяч підлітків із мережі навчальних закладів «Школи задля миру», яка об’єднує 137 освітніх закладів із 94 італійських міст, із закликом не забувати про ровесників з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

«Я хотів би поговорити з вами дві хвилинки про війну. Згадайте про дітей, які перебувають в умовах війни, подумайте про українських дітей, які розучилися усміхатися... Помоліться за цих дітей, візьміть їх до свого серця, дітей, які перебувають в умовах війни. Подумайте про дітей у Газі, яких обстрілюють, які голодують... Подумайте про дітей. А тепер трохи помовчимо, і кожен з нас згадає про українських дітей і дітей Гази», - заявив Папа Римський.

У контексті запланованого на вересень і скликаного ООН «Саміту майбутнього», одним із завдань якого є підписання «Декларації про майбутні покоління», понтифік наголосив на необхідності внеску також і молодих поколінь, щоб «вона не залишилася лише на папері, а ставала конкретною та здійснювалася через відповідні програми і дії змін».

«Ви покликані бути головними дійовими особами, а не простими глядачами майбутнього», – сказав він.

Читайте також: Папа Римський має приїхати і побачити, що росіяни роблять з Харковом і Херсоном - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск під час загальної аудієнції в середу згадав військовополонених, засудивши катування їх та закликавши молитися за їхнє звільнення.

Фото: www.vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-