В Україну повернули п’ятирічну дитину, яку два роки не бачили батьки

В Україну повернули п’ятирічну дитину, яку два роки не бачили батьки

Укрінформ
В Україну з тимчасово окупованої території повернули п’ятирічну дитину, яку на початку повномасштабного вторгнення розлучили з батьками.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Фейсбуці.

Мінреінтеграції у співпраці з громадською спілкою «Українська мережа за права дитини» допомогли повернути на підконтрольну уряду України територію п’ятирічного Максима.

Хлопчик перебував у бабусі з дідусем у Запорізькій області. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення село, де вони жили, було захоплене. Забрати дитину батьки не встигли.

«Два роки Максим прожив без найрідніших людей. З міркувань безпеки мама з татом не наважувалися їхати за ним на тимчасово окуповану територію. Бабуся також боялася вивозити онука, адже майже в кожному селі стояли численні російські блокпости», - зазначили в Мінреінтеграції.

Зрештою мама Максима звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48. Представниця міністерства Наталія Ємець спільно зі співкоординаторкою проєкту «Шлях додому» Анастасією Халіуловою розробили план дій і маршрут повернення.

Читайте також: Дітей на ТОТ примушують робити обереги для російських солдатів - Центр нацспротиву

«Нарешті хлопчик повернувся до батьків і перебуває в безпеці. У травні він відзначатиме свій шостий День народження», - наголосили в Мінреінтеграції.

Міністерство подякувало своєму партнеру – «Українській мережі за права дитини» і всім, хто долучався до цієї справи. Завдяки спільним зусиллям станом на 16 квітня 2024 року в межах проєкту «Шлях додому» на територію вільної України повернуто 86 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, за останні два місяці Україні за сприяння міжнародних партнерів вдалося повернути додому 38 дітей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-