Інженери 102 бригади Тероборони за три місяці створили близько сотні FPV-дронів

Інженери 102 бригади Тероборони за три місяці створили близько сотні FPV-дронів

Ексклюзив
Укрінформ
Інженери 102 бригади Тероборони у співпраці з волонтерами за три місяці створили для фронту близько сотні FPV-дронів та 8 комплексів РЕБ (радіоелектронної боротьби).

Про це кореспонденту Укрінформу розповів інженер 102-ї бригади ЗСУ, військовий з позивним "Лакі".

"Виробництво в нас триває понад 3 місяці. Ми виробляємо дрони з волонтерами… Біля сотні дронів і близько 8 комплексів РЕБ ми вже відправили на передову», - запевняє "Лакі".

Він розповідає, що на початку вони створювали лише дрони. Пізніше взялися за системи РЕБ і процес їх вдосконалення не зупиняється. Щодо дронів, то їх створюють на потреби кожного бойового підрозділу.

«Є такі, що мають летіти меншу відстань, тому їх можна здешевити. Але є такі, що мають літати далеко, несуть більшу вагу, плюс є нюанси, якими можна обдурити ворога… Ворог його помітить, але треба, щоб він не зміг перебити йому сигнал від оператора. Хлопці з передової нам підказують, як вони хотіли би бачити роботу дрона, а технічно це вирішується на місці», - запевняє "Лакі".

Читайте також: Ще 500 FPV-дронів, придбаних за кошти Києва, відправили бійцям 4-ї бригади Нацгвардії «Рубіж»

Він зізнається, що усі дрони, які військові отримують від волонтерів, потребують доопрацювання, аби добре бити ворожу силу.

«Найбільшу гордість я відчував, коли наші дрони залетіли у вороже укриття, яке було захищене засобами РЕБ. Тоді ворог був знищений. Скільки було живої сили? Це був командний пункт», - зауважив "Лакі".

Як повідомляло агентство, на Прикарпатті стартував проєкт «Бойові ворони».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-