Зеленська представила данським бізнесменам два проєкти підтримки українських дітей

Зеленська представила данським бізнесменам два проєкти підтримки українських дітей

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська під час зустрічі у Копенгагені з представниками благодійних фондів і великого бізнесу Данії закликала бізнесменів долучитися до реалізації двох проєктів підтримки українських дітей.

Про це Зеленська повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні від імені Фундації запропонувала меценатам долучитися ще до двох важливих проєктів. Перший – «Адреса дитинства», у межах якого зводимо будинки для великих прийомних родин, що втратили домівку через російську агресію. Ключі від комфортних і безпечних нових осель уже передали першим шістьом родинам. Ще вісім отримають їх до кінця травня. Але понад 60 великих прийомних родин, у кожній із яких до 10 дітей, поки що чекають на нове житло. Тому ми будемо раді всім, хто вирішить допомогти», – розповіла перша леді.

Другий проєкт, за її словами – відбудова творчо-спортивного центру в Бородянці. «Творчо-спортивний центр Бородянки, 30 гуртків і вісім секцій якого відвідували 2 тисячі дітей, російська навала зруйнувала вщент – разом з іншими будівлями вулиці Центральної. Але місто відроджується, і дітям потрібне це місце сили й творчості», – зазначила Зеленська.

Дружина Президента нагадала, що данські меценати вже неодноразово приходили на допомогу українським дітям, зокрема тим, хто живе у великих прийомних родинах. «Лише торік – зокрема, і завдяки данським меценатам – Фундація змогла організувати безпечний літній відпочинок для понад 1400 таких дітей і роздати різдвяні подарунки ще 13 тисячам», – заявила вона.

Читайте також: Зеленська зустрілася в Копенгагені з українською спільнотою

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня у Копенгагені дружина Президента Олена Зеленська взяла участь у другому засіданні Українського інвестиційного форуму за участі міністрів Данії та України, що було присвячене питанням повоєнної відбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-