Жіночим організаціям бракує сталого фінансування - експертки

Жіночим організаціям бракує сталого фінансування - експертки

Фото
Укрінформ
Жіночим організаціям, які опікуються постраждалими від сексуального насильства, а також надають психологічну допомогу, не вистачає грантового фінансування ООН для надання ефективної підтримки українським жінкам.

Про це йшлося під час пресконференції в Укрінформі за участю очільниці ГО "Інсайт" Олени Шевченко, заступниці голови ГО "Успішна жінка" Іраїди Геращенко, голови правління ГО "Взаємодія" Ірини Куратченко, директорки ГО "Невидима" Ганни Рожкової, а також директорки HIAS Ukraine Марії Хосе Гомес Гонсалес. Захід був організований за підсумком адвокаційного туру до США і участі у 68-й сесії Комісії зі становища жінок у Нью Йорку.

Підсумки адвокаційного туру HIAS спільно з українськими жіночими організаціями у США / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

“Гуманітарне реагування незадовільне і повільне. Ми маємо спрямувати зусилля на заповнення прогалин, які стосуються виділення ресурсів і підтримки організацій, які займаються порятунком людей”, - зазначила Гонсалес.

У свою чергу Олена Шевченко додала, що лише один відсоток від загального фінансування ООН йде на організації, які опікуються саме жінками. На її переконання, систему фінансування потрібно перерозподілити.

Читайте також: В Україні торік склали понад 163 тисячі адмінматеріалів за домашнє насильство - адвокатка

Під час поїздки до США представники українських громадських організацій адвокатували необхідність сталої підтримки України на зустрічах з посадовцями ООН, ЮНІСЕФ, Управління верховного комісара ООН у справах біженців у Нью-Йорку, а також з представниками Конгресу США.

Нагадаємо, Комісія зі становища жінок є щорічним засіданням ООН, яке присвячене питанням гендерної рівності та розширенню прав і можливостей жінок. На заході представники урядів країн-членів ООН і організацій громадянського суспільства узгоджують свої подальші кроки. Цьогорічною темою Комісії було прискорення досягнення гендерної рівності і розширення прав і можливостей жінок шляхом подолання бідності і фінансування з урахуванням гендерного підходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-