В Україні запустили мобільні Центри допомоги врятованим

В Україні запустили мобільні Центри допомоги врятованим

Фото
Укрінформ
У Бородянці відбувся запуск роботи трьох мобільних Центрів допомоги врятованим, завдяки яким жителі деокупованих територій та прифронтових регіонів України зможуть отримувати кваліфіковану психологічну, соціальну та юридичну підтримку.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

Зазначається, що мобільні центри є частиною мережі стаціонарних Центрів, які на сьогодні працюють в 11 містах України.

«Прагнучи якнайшвидше допомогти та підтримати постраждалих, ми разом з партнерами з UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, запустили унікальний проєкт. Наша мета - розширити географію роботи Центрів та допомогти тим, кому складно самотужки дістатися стаціонарних Центрів. Мобільні центри дозволять нам наростити наші зусилля для комплексної допомоги українцям», – сказала віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

В Україні запустили мобільні Центри допомоги врятованим / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Центри допомоги врятованим надають комплексну підтримку усім, хто потребує, зокрема, і постраждалим від сексуального насильства, повʼязаного з війною.

Представник UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, Массімо Діана зауважив також, що в Центрах допомоги врятованим постраждалі, зокрема від сексуального насильства, зумовленого війною, можуть отримати кваліфіковану психологічну, юридичну та соціальну підтримку конфіденційно та безоплатно.

Два мобільні Центри допомоги врятованим, придбані за підтримки уряду Іспанії, працюватимуть у Херсонській, Київській, Чернігівській та Сумській областях. Ще один, придбаний за підтримки уряду Бельгії, працюватиме в Харківській області, наголошено в повідомленні уряду. Мобільні центри повністю обладнані для надання консультацій.

Як повідомлялося, Центри допомоги врятованим – це державні установи, створені з ініціативи Офісу віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, за сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і місцевих органів влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-