Страта росіянами українських військових у Кринках: Лубінець звернувся до ООН та МКЧХ

Страта росіянами українських військових у Кринках: Лубінець звернувся до ООН та МКЧХ

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернувся з офіційними листами до Організації Обʼєднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо відео, на якому зафіксований черговий випадок страти росіянами українських військовополонених. 

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі

«Щодо чергового порушення РФ норм міжнародного гуманітарного права негайно звернувся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації задокументували цей факт. Це має стати доказово базою для трибуналу над злочинцями», – зазначив він. 

Омбудсмен наголосив, що вбивства військовополонених є порушенням Женевської конвенції й тяжким міжнародним злочином. Такі випадки є системною практикою російських загарбників. 

На переконання Лубінця, світова спільнота має дати Росії чіткий сигнал – сліди воєнних злочинів не вдасться приховати.

Він нагадав, що воєнні злочини не мають строку давності.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня в одному з телеграм-каналів з'явився відеозапис, на якому зафіксовано, як російські загарбники розстрілюють трьох полонених військовослужбовців.

Читайте також: Розстріл людей в Коханах на ТОТ Херсонщини: росіяни не віддають рідним тіла вбитих

На відео видно, як представник збройних сил Росії здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, імовірно, з автомата. У дописі зазначено, що подія відбулася поблизу села Кринки Олешківської громади Херсонської області.

За фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України) правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-