Цьогоріч близько 20 тисяч абітурієнтів складатимуть НМТ за кордоном – МОН

Цьогоріч близько 20 тисяч абітурієнтів складатимуть НМТ за кордоном – МОН

Укрінформ
Для участі в Національному мультипредметному тесті в системі Українського центру оцінювання якості освіти вже зареєстровано понад 220 тисяч абітурієнтів, з них 20 тисяч осіб планують складати НМТ за кордоном.

Про це заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«На НМТ вже зареєстровано більше 220 тисяч потенційних абітурієнтів у системі Українського центру оцінювання якості освіти. З них 20 тисяч осіб, які планують складати НМТ за кордоном», – сказав Винницький.

Він зазначив, що ці цифри схожі з тими, що були минулого року. Він нагадав, що торік на НМТ зареєструвались 260 тисяч, з них 20 тисяч складали мультимедійний тест за кордоном.

«Реєстрація триває до 11 квітня. Я думаю, що ми будемо на тому самому рівні, що й минулого року», – підкреслив урядовець.

Він зазначив, що за кордоном МОН тісно співпрацює з партнерами у різних країнах, з партнерами з міністерств освіти для того, щоб українські абітурієнти склади НМТ за кордоном.

«В основному це країни Європи – Польща, Німеччина, Італія, Франція, але так само Північна Америка - Канада, США, та Австралія. Створені тестові центри, які обладнані комп'ютерною технікою. Там працюють україномовні інструктори переважно на волонтерських засадах», – повідомив Винницький.

Водночас він назвав міфом думку про те, що нібито вища освіта в Україні не популярна або неякісна.

Читайте також: На національний мультипредметний тест тепер можна зареєструватися через «Дію»

«20 тисяч абітурієнтів зареєструвалися на мультимедійний тест, перебуваючи за кордоном для того, щоб вступити в український заклад вищої освіти. Вже вдруге ми маємо такі цифри. Немає причини писати НМТ, якщо ти не плануєш вступати в Україні. Це означає ці діти обирають саме українські заклади вищої освіти», – наголосив заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня розпочалася реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме по 11 квітня.

Основна сесія НМТ цьогоріч триватиме з 14 травня до 25 червня, додаткова – з 11 до 19 липня.

Результати тестування учасники отримають до 2 та 26 липня залежно від того, на якій сесії вони складали іспит – основній чи додатковій.

Національний мультипредметний тест цьогоріч буде проведений також за межами України – тимчасові екзаменаційні центри будуть створені в 57 містах 32 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-