ВАКС продовжив дію процесуальних обовʼязків ексголові Верховного суду Князєву

ВАКС продовжив дію процесуальних обовʼязків ексголові Верховного суду Князєву

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 травня дію процесуальних обов'язків, покладених на колишнього голову Верховного суду, обвинуваченого в одержанні хабаря.

Про це в Телеграмі повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

Як зазначається, своїм рішенням колегія суддів частково задовольнила клопотання прокурора САП.

Серед згаданих обовʼязків обвинуваченого – носити електронний засіб контролю, не виїжджати з України без дозволу детектива, прокурора й суду та утримуватися від спілкування зі свідками у справі.

Також фігурант зобовʼязаний здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон й інші документи, які дають право на виїзд/в’їзд в Україну.

Читайте також: ВРП до 6 квітня відсторонила Князєва від здійснення правосуддя

Як повідомляв Укрінформ, у травні минулого року голову Верховного суду Всеволода Князєва викрили в отриманні хабаря розміром 2,7 млн доларів.

Йому оголосили підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу – прийняття службовою особою пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

18 травня Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання Князєва під вартою. Того ж дня ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 107,3 млн грн застави.

Розмір застави, згідно із судовими рішеннями, кілька разів зменшували. Зрештою він сягнув трохи більше 18 млн грн. У січні Князєва звільнили з-під варти після внесення цієї суми.

Читайте також: Апеляційний суд залишив у силі рішення щодо Князєва

На початку березня справу Князєва передали до суду.

14 березня ВАКС провів підготовче засідання, під час якого відмовив стороні захисту в поверненні обвинувального акта прокурору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-