У Німеччині в ДТП постраждали українці

У Німеччині в ДТП постраждали українці

Фото
Укрінформ
В автобусі, який потрапив у смертельну ДТП в середу, 27 березня, поблизу німецького Лейпцига, перебували троє українок, дві з них дістали травми, ще одна, не виключено, загинула.

Про це Укрінформу повідомили у лейпцизькій поліції.

Зокрема, за даними правоохоронців, в автобусі подорожували три громадянки України.

Одна українка зазнала травм середньої важкості та перебуває в лікарні, друга - легкі ушкодження, вона вже вдома.

Серед загиблих є жінка, особу якої наразі не встановлено.

«Жінки, які загинули на місці аварії, – 47-річна полька та 20-річна індонезійка, які проживали в Берліні, а також 19-річна німкеня, яка проживала в Баварії. Іншу жінку, яка загинула на місці аварії, поки не встановлено», - повідомили в поліції Лейпцига.

В останньому випадку може йтися саме про громадянку України.

Українські дипломати перебувають у постійному контакті з правоохоронними органами та відповідними службами.

Лікарні не надають жодної інформації щодо пацієнтів з міркувань захисту даних.

Читайте також: Польська поліція назвала ймовірну причину ДТП автобуса Херсон-Гданськ

Загалом у автобусі перебували в момент ДТП 54 особи, це громадяни Німеччини, України, Боснії, Сирії, Узбекистану, Афганістану, Словаччини, Росії, Перу, Туреччини, Ірану, Македонії, США, Нової Зеландії, Польщі, Франції, Чехії, Індонезії, Китаю, Хорватії, Канади, Індії, Швейцарії та Італії.

З’ясування національності пасажирів автобуса зайняло багато часу та ще остаточно не завершено. «Центральним елементом було порівняння списку пасажирів, наданого автобусною компанією, з людьми, які фактично були в автобусі», - пояснили в поліції.

Усіх пасажирів було доставлено до лікарень, проведено медичне обстеження. Шестеро людей дістали серйозні травми, деякі з яких потребували негайної операції. Наразі вони досі перебувають на стаціонарному лікуванні.

Причина та обставини аварії поки що невідомі та є предметом розслідування, яке розпочато проти 62-річного водія автобуса за підозрою «у вбивстві з необережності».

Аварія сталася близько 9:45 у середу на автобані 9 поблизу Лейпцига. Двоповерховий Flixbus, який прямував з Берліна до Цюриха, з'їхав з дороги і перекинувся на бік.

Як повідомляв Укрінформ, у січні український автобус із 26 людьми потрапив в аварію в Люблінському воєводстві (Польща), трьох постраждалих доправили тоді до лікарень.

Фото: DPA, Imago

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-