О 12:00 - пресконференція про мілітаризацію українських дітей, викрадених РФ

О 12:00 - пресконференція про мілітаризацію українських дітей, викрадених РФ

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
26 березня о 12:00 - пресконференція на тему: «Вкрадене дитинство. Як Росія готує до війни українських дітей в окупації та депортації».

Організатори: Медіацентр “Україна-Укрінформ”.

Учасники: Ірина Суслова - представниця уповноваженого з прав дитини в Офісі омбудсмена України; Ольга Скрипник - голова правління Кримської правозахисної групи; Марія Суляліна - голова Центру громадянської просвіти «Альменда»; Христина Шкудор - адвокаційна менеджерка кампанії Where Are Our People? ГО PR Army;  Владислав Гаврилов - історик-дослідник кампанії Where Are Our People? ГО PR Army; представник Офісу Генерального прокурора.

Чому це важливо?

Росія систематично здійснює воєнні злочини на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, окупанти проводять цілеспрямовану мілітаризацію дітей, які перебувають в окупації або насильно вивезені на територію РФ та Білорусі. Це спланована частина політики країни-агресорки. Російські окупанти знищують українську ідентичність у дітей та асимілюють їх задля вирішення демографічної кризи в Росії. Таким чином відбувається підготовка майбутнього «мобілізаційного резерву» російської армії задля їхньої участі у війні проти України.

Росіяни проводять активну ідеологічну роботу з українськими дітьми, які перебувають в окупації або депортовані. Кремль цинічно використовує пропаганду в системі освіти для виправдання повномасштабної агресії проти України. Створюються спеціальні табори для нібито «адаптації та допомоги в боротьбі з посттравматичним синдромом», а також залучають неповнолітніх до парамілітарних російських юнацьких організацій, як-от «Юнармія», «Вагнерьонок» і «Вимпел», де їх перетворюють на «іграшкових солдатиків» Кремля. Українських дітей змушують писати листи та малювати листівки російським військовим, які окупували та знищують їхні рідні міста.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-