Мінсоцполітики ініціює зміни у сфері патронатного виховання

Мінсоцполітики ініціює зміни у сфері патронатного виховання

Укрінформ
Міністерство соціальної політики готує зміни у сфері патронатного виховання з метою її розвитку та залучення більшої кількості громад до цієї форми сімейного виховання.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Назар Танасишин під час Форуму «Громада для людей: місце де хочеться жити», передає Укрінформ з посиланням на Мінсоцполітики.

«Для розвитку сфери патронатного виховання Мінсоцполітики планує низку новацій. Ключова мета всіх змін – перезапустити сферу та залучити якомога більше громад до цієї форми сімейного виховання», - сказав Танасишин.

Зокрема, планується збільшити винагороду за роботу патронатних вихователів та надати їм професійних помічників ззовні, щоб до цієї роботи були долучені не лише безпосередньо члени родини, а й навчені фахівці.

Крім того, розглядається можливість надання патронатним вихователям відпустки.

«Їхня робота – це робота зі стресом дитини. Це емоційно складна робота, а тому вихователі також повинні мати право на відпустку, відпочинок», - додав Танасишин.

Читайте також: Від початку війни до Буковини із прифронтових регіонів переїхали шість дитбудинків сімейного типу

Також міністерство наразі працює над розробкою механізму, який би дозволив громадам фінансувати облаштування житла патронатним родинам.

Як повідомлялося, на Прикарпатті від початку повномасштабної війни прихистили майже пів тисячі дітей із закладів цілодобового перебування.

Фото з сайту adm-km.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-