Комітет захисту журналістів закликав Польщу не перешкоджати роботі українських медіа

Комітет захисту журналістів закликав Польщу не перешкоджати роботі українських медіа

Укрінформ
Комітет захисту журналістів (CPJ) закликає владу Польщі утримуватися від затримання представників преси, які висвітлюють теми, що становлять суспільний інтерес.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у понеділок на сайті CPJ у відповідь на затримання в Польщі двох знімальних груп з України, передає Укрінформ.

«CPJ стурбований з приводу затримання польською стороною впродовж двох тижнів чотирьох українських журналістів, які розслідували торговельні звʼязки РП з Росією», — йдеться в заяві програмної координаторки CPJ у Європі та Центральній Азії Гульнози Саїд.

Представниця Комітету підкреслила, що журналісти повинні мати можливість висвітлювати питання, які становлять суспільний інтерес, без побоювань бути затриманими чи депортованими.

Читайте також: Комітет захисту журналістів закликає владу України розслідувати факти тиску на медійників

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого польські правоохоронці затримали поблизу кордону з Білоруссю знімальну групу видання «Українська правда». 7 березня у Польщі було затримано та депортовано групу журналістів агентства Rayon.in.ua.

Українські журналісти знімали, як працює бізнес вантажних перевезень між Польщею і Білоруссю. При цьому, було встановлено, що за такою схемою в ЄС масово ввозиться російська агропродукція - в той час, як польські фермери блокують експорт на кордоні з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-