Юрчишин про Телеграм: Завжди краще регулювати, а не закривати

Юрчишин про Телеграм: Завжди краще регулювати, а не закривати

Укрінформ
Ніхто не вимагатиме закриття Телеграму, якщо не буде доказів, що через ботів соцмережі поширюється російська пропаганда в Україні.

Про це повідомив народний депутат України з парламентської фракції «Голос», голова комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин у інтерв’ю Детектор медіа, передає Укрінформ.

«Завжди краще регулювати, а не закривати. Чому? Бо це більш демократичний підхід», - сказав він у контексті розмови про Телеграм.

З іншого боку, голова парламентського комітету наголосив, що Україна у війні, тому в політиків «немає розкоші довго розв’язувати питання. Тоді краще розрубати вузол, ніж його розплутувати».

Водночас він зазначив, що основна проблема Телеграму в тому, що, оскільки соцмережа більш популярна не на Заході, а в країнах, які розвиваються, засновник Телеграму Павло Дуров, «прикриваючись правом на свободу висловлювань, намагається не здійснювати регулювання».

«Він усіх запевняв, що не регулює Телеграм… А коли подали на них до суду на велику суму, то моментально політика спільноти помінялася. Павло Дуров і Телеграм досить оперативно відреагували», - пояснив народний депутат.

За словами Юрчишина, Україна для Телеграму - один із найбільших ринків. І тому, якщо Дуров і адміністрація Телеграму зацікавлені в тому, щоб ефективно працювати в Україні, то «нехай створять представництво в Україні». У такому разі керівництво держави та соцмережа матимуть швидку комунікацію.

«Ніхто не буде вимагати закриття, якщо не матиме доказів, що через ботів розганяється в нас російська пропаганда», - запевнив парламентарій.

Читайте також: Законопроєкт про дезінформацію у Раді на «стадії пропозицій» - Юрчишин

Як повідомляв Укрінформ, за словами Юрчишина, для того, щоб регулювати діяльність анонімних Телеграм-каналів в Україні, Верховна Рада має ухвалити профільний закон про дезінформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-