Із ЦГЗ звільняються працівники, яким призначили керівником колишню шеф-редакторку каналу Медведчука

Із ЦГЗ звільняються працівники, яким призначили керівником колишню шеф-редакторку каналу Медведчука

Укрінформ
З відділу комунікацій Центру громадського здоров'я МОЗ звільняються співробітники, яким призначили керівником Дарію Гордійко - колишню шеф-редакторку телеканалу ЗІК.

Про це у Фейсбуці повідомили працівники Центру громадського здоров'я України Антоніна Доломанжи, Ольга Робейко та Оксана Кучерява, передає Укрінформ.

«Наприкінці січня керівницею відділу комунікацій ЦГЗ призначили Дарію Гордійко - колишню шеф-редакторку медведчуківського телеканалу ЗІК. Одна її посада вже свідчить про те, що людина явно була не лише в курсі проросійської пропагандистської політики каналу, а ще й безпосередньо керувала її втіленням», – йдеться в дописі.

За словами Доломанжи, вона та її колеги звільняються із ЦГЗ, оскільки не можуть дозволити собі працювати разом з людиною, яка свого часу працювала на пропагандистському каналі.

Вона підкреслила, що робота у державній установі людини, яка працювала на проросійську пропаганду, викликає багато запитань до цієї установи та політики її керівництва, адже діяльність цієї людини, зокрема, й підготувала підґрунтя до повномасштабного вторгнення Росії.

Доломанжи зазначила, що співробітники ЦГЗ намагалися донести керівництву неприпустимість та абсурдність перебування Гордійко на керівній посаді у держустанові під час війни з Росією, але воно їх не почуло.

Читайте також: Рішення про закриття каналів Медведчука лежало в Раді ще до 2019 року - РНБО

«"ЦГЗ - аполітична організація", як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Ви чули це? Державна установа у країні, яка воює з Росією, - аполітична», – йдеться в дописі.

Укрінформ звернувся з цього приводу за коментарями до МОЗ і ЦГЗ.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 2 лютого 2021 року ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», які відносилися до так званого «пулу Медведчука».

Фото: focus.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-