Через «Дію» продали вже понад 22 тисячі автомобілів

Через «Дію» продали вже понад 22 тисячі автомобілів

Укрінформ
З грудня минулого року через застосунок "Дія" вже продано понад 22 тисячі транспортних засобів.

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС, передає Укрінформ.

"У застосунку "Дія" можна скористатися послугою з перереєстрації авто з 20 грудня 2023 року. Від моменту її запуску, тобто за трошки більше двох місяців роботи, було перереєстровано понад 22 тисячі транспортних засобів. Завдяки цьому все частіше на дорогах країни можемо бачити транспортні засоби з серією DІ", - розповіли у ГСЦ.

Зазначається, що продавець і покупець укладають договір купівлі-продажу онлайн, а свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і номерний знак отримують у відділенні Укрпошти.

"Водночас продавець авто може як передати новому власнику закріплені за транспортним засобом номерні знаки, так і залишити їх на зберіганні в сервісному центрі МВС для подальшого свого користування на новому авто", - пояснили у МВС.

Читайте також: Купівля-продаж авто в «Дії»: цьогоріч послугою скористалися вже 14 тисяч разів

У пресслужбі уточнили: якщо покупець залишив номерний знак продавця, то користуватися авто можна одразу після того, як з’явиться свідоцтво про реєстрацію в "Дії". Але якщо особа замовила новий номерний знак із серією DІ, то керувати автомобілем вона зможе лише після того, як отримає їх на Укрпошті.

Проєкт реалізовано разом із Міністерством цифрової трансформації та ДП "ІНФОТЕХ", додали в ГСЦ.

Читайте також: Кількість користувачів «Дії» перевищила 20 мільйонів

Як повідомлялося, 24 січня заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко заявив, що у "Дії" українці вже здійснили 10 тисяч перереєстрацій транспортних засобів.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-