Перед Радою Європи у Страсбурзі вшанували пам'ять загиблих у війни Росії в Україні

Перед Радою Європи у Страсбурзі вшанували пам'ять загиблих у війни Росії в Україні

Фото
Укрінформ
На площі перед будівлею Палацу Європи у Страсбурзі відбулася спеціальна церемонія з приводу другої річниці повномасштабної війни Росії в України.

Виступаючи перед присутніми, керівництво найвищих інституцій Ради запевнило, що залишатиметься з Україною стільки, скільки буде потрібно, та докладе всіх зусиль, аби російські злочини були покарані.

Учасники також пом’янули всіх загиблих та жертв цієї війни хвилиною мовчання, передає кореспондент Укрінформу.

«2024 рік буде вирішальним для України. Безпека її кордонів, а також демократичний шлях Європи залежать від здатності України протистояти російській агресії. Досягти цього можна лише тоді, коли ми не стоятимемо осторонь, а будемо наполегливо працювати пліч-о-пліч, щоб перетворити нашу солідарність на конкретні дії», - заявила генсекретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Перед Радою Європи відбулась церемонія до других роковин повномасштабної російської агресії / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

За її словами, «правосуддя та невідворотність покарання є найважливішими стовпами, на яких Рада Європи продовжуватиме зосереджувати свої зусилля, аби злочини, скоєні Росією, не залишилися безкарними».

Читайте також: У Пекіні до других роковин російського вторгнення провели вечір пам’яті

«У цю трагічну річницю наші думки з українцями різного віку, чиє життя кардинально змінилося внаслідок звірств і травм, спричинених неспровокованою і незаконною агресією Росії. Ми надсилаємо їм послання підтримки і солідарності. Ми є і будемо залишатися на їхньому боці», - звернувся до присутніх президент Парламентської асамблеї Ради Європи Теодорос Руссопулос.

За словами постійного представника України при Раді Європи Бориса Тарасюка, не потрібно задумуватись про тривалість цієї війни, натомість слід зробити все, що можливо, щоб прискорити спільну перемогу.

«Математика проста - більша підтримка означає швидшу перемогу, означає мир. Українська формула миру спрямована не лише на безпеку нашої держави, але й на стабільність у всьому світі. Ми закликаємо світову спільноту приєднатися до нас у цій боротьбі проти тиранії», - відзначив Тарасюк.

23 та 24 лютого Палац Європи буде підсвічений кольорами українського прапора.

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти РФ за захоплення частини територій України

Як повідомлялося, під час зимової сесії Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій закликала європейські парламенти визнати депортацію українських дітей до Росії воєнним злочином, а європейський політикум докласти всіх зусиль для повернення їх додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-