В Україні за час повномасштабної війни були пошкоджені 530 релігійних споруд - експерт

В Україні за час повномасштабної війни були пошкоджені 530 релігійних споруд - експерт

Укрінформ
В Україні близько 530 релігійних споруд зазнали пошкоджень внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомив релігієзнавець, керівник проєкту «Релігія в огні» Руслан Халіков під час пресконференції в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"На сьогодні ми нарахували приблизно 530 релігійних споруд, які потрапили під обстріл. В рамках нашого проєкту ми це моніторимо. І декілька з них потрапили по кілька разів під обстріл", - сказав Халіков.

Він зазначив, що найбільша кількість пошкоджених споруд є в регіонах, де відбуваються бойові дії.

За словами Халікова, в Донецькій області - понад 100, в Київській області - понад 80, в Луганській та Харківській області - понад 60, Херсонській області - понад 55, Запорізькій області - понад 30.

Крім того, у Сумській, Чернігівській, Миколаївській та Дніпропетровській областях було пошкоджено десятки релігійних споруд, додав експерт.

"Приблизно половина від всіх зафіксованих випадків пошкоджень релігійних споруд - храми Української православної церкви. Тобто можемо сказати, що захищаючи так би мовити релігійні цінності, традиційні цінності православ'я, росіяни б'ють перш за все по православним храмам", - сказав Халіков.

Читайте також: В Україні кожна сьома школа зазнала пошкоджень через війну

Він зауважив, що також зафіксовані випадки обстрілів юдейських, мусульманських, індуїстських релігійних споруд.

Як повідомлялося, внаслідок російської агресії в Україні зруйновані або пошкоджені приблизно 863 об’єкти культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-