Лубінець: В Україні всі віряни мають право на безпеку, захист і вільне вираження переконань

Лубінець: В Україні всі віряни мають право на безпеку, захист і вільне вираження переконань

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець наголошує, що в Україні всі віряни мають право на безпеку, захист і вільне вираження своїх переконань.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

Як підкреслив уповноважений, в Україні права вірян захищені законом.

"Релігійне питання в умовах збройної агресії РФ проти нашої країни стало одним з інструментів ворога – цю тему окупант постійно використовує з метою дестабілізації ситуації в Україні", - зазначив Лубінець.

"Проте сьогодні, у Всесвітній день релігії, нагадаю: Офіс омбудсмана стоїть на захисті прав вірян. Кожен громадянин і громадянка, незалежно від своєї релігійної приналежності, мають право на безпеку, захист і вільне вираження своїх переконань та свободу віросповідання", - підкреслив уповноважений з прав людини.

Також він наголосив, що "наразі нам важливо забезпечити особливий захист для релігійних місць, а за порушення закону винні мають бути притягнуті до відповідальності".

Читайте також: РПЦ позбавила сану відомого богослова, який виступив проти війни

Як повідомлялося, щорічно у третю неділю січня за ініціативи ООН відзначається Всесвітній день релігії. Мета свята - просувати ідею єдності (суголосності) духовних принципів різних релігій, сприяти міжрелігійному взаєморозумінню і толерантності, поширити гуманістичну філософію релігії як чинника, що об’єднує, інтегрує, а не розділяє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-