Прикордонники виявили понад три тисячі підроблених документів при спробах перетнути кордон

Прикордонники виявили понад три тисячі підроблених документів при спробах перетнути кордон

Укрінформ
У 2023 році прикордонники виявили 3,3 тис. підробок документів при спробах перетнути кордон.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Протягом 2023 року в пунктах пропуску було викрито 3300 документів, які були підроблені. І таких осіб ми у подальшому передаємо Нацполіції для вивчення всіх обставин та притягнення цих осіб до відповідальності згідно з законодавством. За це передбачена кримінальна відповідальність», - сказав Демченко.

Він зауважив, що останнім часом зменшилася кількість спроб перетнути кордон поза межами пунктів пропуску, а кількість спроб виїхати за кордон за допомогою підробок збільшилася.

Читайте також: Цьогоріч затримали близько 11 тисяч чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон

За словами Демченка, зараз спроби незаконно перетнути кордон не припиняються, прикордонники щоденно затримують порушників як поза межами пунктів пропуску, так і в пунктах пропуску. Кількість порушників не збільшується, але і не зменшується. Якщо порівняти 2023 рік з 2022 -м, в ДПСУ спостерігають тенденцію до зменшення. Найбільша кількість спроб незаконного перетину кордону фіксувалися в перші місяці, коли був введений воєнний стан.

Читайте також: Прикордонники затримують до 30 ухилянтів за добу - Демченко

Як повідомляв Укрінформ, на кордоні з Польщею на трьох заблокованих пунктах пропуску в черзі стоять 1100 вантажівок, така ж кількість вантажних авто стоїть перед пунктом пропуску «Шегіні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-