МКІП показало заяву, яку журналіст-утікач Печій написав перед відрядженням за кордон

МКІП показало заяву, яку журналіст-утікач Печій написав перед відрядженням за кордон

Документ
Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики засудили вчинок ведучого 24 каналу Олексія Печія, який заявив, що не планує повертатися в Україну після відрядження на Саміт ЄС.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МКІП.

«22 грудня український ведучий 24 каналу Олексій Печій на своїй сторінці у Фейсбуку заявив, що не планує повертатися до України після відрядження на Саміт ЄС у Брюсселі. Ми засуджуємо його дії, адже вони є прямим порушенням законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням», - ідеться у заяві.

У МКІП зазначили, що підтримують діяльність українських митців і журналістів за кордоном та сприяють їхньому внеску в культурну й інформаційну боротьбу з агресором.

«Роль культурної дипломатії та інформаційної роботи за кордоном є надзвичайно важливою для донесення світові правди про війну в Україні. І тут важко недооцінити роботу українських культурних діячів та медійників. Міністерство будує відносини зі спільнотою на засадах довіри один до одного», - наголосили у МКІП.

Утім, підкреслили у міністерстві, кожен, хто виїжджає за кордон задля виконання тієї чи іншої культурно-інформаційної місії, в обов’язковому порядку подає великий пакет документів та підписує заяву, яка зобов’язує до повернення в Україну одразу після завершення відрядження.

Читайте також: У грудні чоловіки частіше приїздили в Україну, ніж виїздили - прикордонники

«Цей поодинокий випадок ніяким чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні. Ми пишаємося тими людьми, які втримують Україну у світовому порядку денному», – зазначив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Як повідомлялося, журналіст і ведучий 24 каналу Олексій Печій отримав акредитацію на саміт ЄС, який проходив 14-15 грудня. На сайті 24 каналу зазначили, що по його завершенні журналіст не повернувся в Україну. І лише за тиждень оприлюднив допис, у «якому намагався виправдати свою зрадницьку позицію».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-