У «Дії» можна оформити чотири види соціальних допомог

У «Дії» можна оформити чотири види соціальних допомог

Укрінформ
Українці мають можливість через застосунок «Дія» оформити чотири види соціальних допомог та отримати низку соціальних послуг.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

«Віднедавна на порталі «Дія» доступне оформлення чотирьох видів соціальної допомоги: при усиновленні, на дітей із тяжкими захворюваннями, особам з інвалідністю з дитинства та на дітей одиноким матерям. Зараз ці соціальні допомоги отримує понад 600 тис. людей», - йдеться в повідомленні.

Крім того, у «Дії» доступні низка соціальних послуг, які можна оформити онлайн - від комплексної послуги «єМалятко» до генерування різноманітних довідок.

Також вже реалізований цикл послуг зі всиновлення, починаючи з онлайн-консультації. Українці можуть зареєструватись в кандидати з усиновлення. Аналогічні заяви можна оформити щодо опіки, піклування, прийомних батьків.

Читайте також: «Мрія» та «єРезидентство»: Мінцифри анонсувало нові послуги в «Дії» у 2024 році

Наразі триває розбудова інформаційних обмінів Єдиного соціального реєстру, щоби рішення про надання соціальної підтримки надавалось автоматизовано, швидко і верифіковано.

Як повідомлялося, в умовах повномасштабного вторгнення РФ на територію України цифрові сервіси довели свою надійність. У застосунку «Дія» доступні 14 цифрових документів, а також понад 130 онлайн-сервісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-